Blog

Mosolysziget Fejlesztő Foglalkozások
15
Szept

A Mosolyszigetnél 3-8 éves gyermekeknek tartunk fejlesztő foglalkozásokat, melyek célja, hogy a kicsik könnyebben vehessék az iskolai kihívásokat, kihozhassák magukból a maximumot, vagy felzárkózhassanak azokon a területeken, amelyekben esetleg elmaradtak kortársaiktól. 

A tökéletes családi nyaralás titkai
04
Aug

A tökéletes családi nyaralás titkai - avagy játékok, amik garantálják, hogy egy percig sem unatkoztok majd!

A családi nyaralást minden évben alig várjuk, a gyerekek viszont könnyen elunják magukat az utazással töltött hosszú órák alatt, vagy akár hegyi kirándulás, tengerparti pihenés közben is. Mutatunk nektek néhány szuper játékot ezekre az esetekre!

Ha nyár, akkor Mosolysziget Nyári Táborok!
30
Jún

A gyermekek fejlesztése mellett a lurkók szórakoztatása is nagyon fontos a számunkra: tematikus nyári napközis táboraink 2016 óta már számtalan kisiskolás nyári szünetét tették felejthetetlenné. 2020 óta már két helyszínen is várjuk őket: Józsán, valamint a foglalkozásainknak is otthont adó, hangulatosan berendezett KÁKA Házban, Debrecen belvárosában. Színes programok, kedves pedagógusok, napi háromszori étkezés - és mókával, kacagással teli nyarak! Erről szólnak a Mosolysziget Táborok!

Így segítheted gyermeked beszédfejlődését!
31
Máj

A beszédtanulás rendkívül összetett folyamat: a beszédhez és hangképzéshez megfelelően fejlett izmok kellenek, de emellett a kicsik beszédértését, szókincsfejlődését különféle játékokkal is segíthetjük.

 

Iskolaérettség szempontjából kiemelten fontos a kisgyermek beszédkészsége: szókincsének és beszédének formailag és tartalmilag is megfelelőnek, érthetőnek kell lennie. Az alábbi szókincsfejlesztő feladatok játékosan fejlesztik az önálló beszédet. Fontos, hogy gyermekünk lássa rajtunk: mi is élvezzük a közös játékot. Ne követeljünk tőle túl sokat, és mindig dicsérjük meg, amikor ügyes volt.

 

 Miért fontos a taktilis (tapintásos) érzékelés fejlesztése bölcsiseknél?
04
Febr

A pici gyerekek a világot legjobban tapintás, tevékenykedés, apró matatás útján tudják megismerni. Amint mászni és totyogni kezdenek, pillanat alatt kirámolják a konyhaszekrényt, újra meg újra leszedegetik a hűtőmágneseket, és hosszú percekig képesek eljátszani egy csörgő-zörgő műanyag flakonnal is. Ami számunkra jelentéktelen tevékenységnek tűnik, nem is igazi játéknak, az a gyerekekeket hihetetlen módon fejleszti. Fejlődnek a finommotoros készségeik, a szem-kéz koordinációjuk, térbeli tájékozódásuk. Ez a későbbiekben nagyon fontos lesz számukra, amikor írni-olvasni tanulnak majd. 

Játékötletek, melyek felkészítik a gyerkőcöket a sulikezdésre
04
Febr

Bár a tanköteles korúvá válást törvény szabályozza, az iskolaérettség nem mindig kizárólag az életkor függvénye. Arról, hogy egy gyermek iskolaérett-e, az óvodavezető dönt, az iskolaérettségi vizsgálat, az óvónők és a szülők véleménye alapján. Az iskolaérettség megállapításakor a biológiai fejlettség mellett fontos szempont a gyermek szociális érettsége, beszédkészsége, érzelmi-akarati érettsége és végül, de nem utolsó sorban: a logikus gondolkodás. 

Koncentráció fejlesztése játékosan, bölcsis és óvodás korban
04
Febr

Egyes szakértők szerint a gyermeki agy az első 5 évben eléri fejlettsége 90%-át. Éppen ezért nagyon fontos, hogy már az első hónapoktól kezdve foglalkozzunk a kicsik koncentrációjának, idegrendszerének fejlesztésével. Igyekezzünk olyan játékokkal lekötni őket, melyek amellett, hogy szórakoztatóak, bizonyítottan hozzájárulhatnak a koncentrálóképesség fejlődéséhez!