Blog

Mosolysziget Fejlesztő Foglalkozások

2021.09.15 08:19
Mosolysziget Fejlesztő Foglalkozások

A Mosolyszigetnél 3-8 éves gyermekeknek tartunk fejlesztő foglalkozásokat, melyek célja, hogy a kicsik könnyebben vehessék az iskolai kihívásokat, kihozhassák magukból a maximumot, vagy felzárkózhassanak azokon a területeken, amelyekben esetleg elmaradtak kortársaiktól. 

A foglalkozások mindig egy egyéni szintfelmérővel kezdődnek, majd ez alapján felállított órarendben zajlanak, egyénileg vagy csoportban. Kizárólag képzett, tapasztalt, lelkiismeretes szakemberekkel dolgozunk, hogy minden szülő nyugodt szívvel, bizalommal hozhassa el hozzánk gyermekét. 

Iskola-előkészítés

Nagycsoportos óvodások, vagy első osztályból második évfolyamba lépő gyermekek számára ajánlott, akik valamilyen részképesség területén fejlesztést igényelnek (írás, olvasás, vizuális figyelem, memória, koncentráció).

Alapozó torna: 

Komplex, mozgásfejlesztésen alapuló torna, mely pozitív hatással van az idegrendszer érésére, ezáltal segíti a gyermek mentális-testi-szellemi fejlődését, és segíthet leküzdeni a különféle tanulási nehézségeket is. Meghatározott mozgásformákkal az idegrendszer más és más területeit stimuláljuk, ezen keresztül pedig jelentős javulást érhetünk el a tanulási nehézségek megelőzésében, oldásában. Ahogy a mozgáson keresztül az idegrendszer ledolgozza a deficitjeit, úgy javul a gyermek iskolai teljesítménye. A gyerekek a játékok során megtapasztalhatják azokat a szokásrendszereket, szociális készségeket, amelyek az iskolába lépést megkönnyítik.

Logopédiai fejlesztő foglalkozás

A nyelvi- és beszédhibák (diszlália, hadarás, dadogás, raccsolás, selypítés) meglepően sok kisgyermeket érintenek, de szerencsére logopédiai fejlesztéssel rövid időn belül javíthatóak! Fontos, hogy ezeket minél előbb felismerjük, és merjünk velük szakemberhez fordulni.

Gyógypedagógiai fejlesztő foglalkozás 

Komplex gyógypedagógiai felmérésre szükség lehet azoknál a tanköteles korú gyermekeknél, akik egy-egy részképesség során fejlesztést igényelnek. Ha a gyermek az óvodapedagógusok és a szülők álláspontja szerint még nem iskolaérett, hat évesen azonban kötelező elkezdenie az első osztályt – a gyógypedagógiai fejlesztés segíthet!

Szenzomotoros torna 3-5 éveseknek

Vidáman, sok mozgással és játékkal fejlesztjük a gyerekek egyensúlyát és koordinációját, testtartását, testtudatát, a beszéd különböző aspektusait. Gyakoroljuk az irányokat, a térbeli tájékozódást, az oldaliságot, a szerialitást. Fejlesztjük a ritmusérzéket, megismerjük a színeket, formákat. A mozgásos fejlesztésnek nagy szerepe lehet a beszédfejlődésben is. Például, ha a gyermek későn kezdett el beszélni (és nem szervi probléma okozza az elmaradást).

Fejlesztő óráink a KÁKA Ház Egészségfejlesztő Központjában, Debrecen belvárosában zajlanak, barátságos, harmonikus, a kicsik számára is kényelmes és jól felszerelt környezetben.

Ha iskolába készülő vagy első osztályt már végzett gyermeked van, és szeretnéd, hogy a tanévet önbizalommal tele, felkészülve kezdhesse el, mi segíthetünk – legyen szó beszédről, írás-olvasásról, kézügyességről, mozgásról, szeretettel várunk fejlesztő foglalkozásainkra!